top of page

FAMILY HOME 
LONDON NW5

Scope of Build: To transform an impractical and dated kitchen, a dark and cold dining area, and a small conservatory, all set at slightly different floor levels. Planning restrictions meant the addition of only 10m² of new floor area was possible, but the demolition of several internal walls and shortening of corridors were most important in creating an open plan kitchen diner.

Re-planning the space also allowed the addition of 
an indoor bike store opening onto the front garden, a generous ground floor cloakroom, and a laundry room.


Outcome: A warm, bright living space made for hosting dinner parties. The kitchen pantry hides a snack-making station, and high-level oak recesses allow ornaments to be shown off whilst hiding ductwork for the hob extractor fan.

The patinaed copper splashback and other details are complemented by cabinetry finished in Farrow & Ball 'Arsenic No.214'- a nod to the green hue of copper when it oxidises. The frameless oriel window is made for casual chats and reading on rainy days, and the drinks cabinet also stows a record player.

The original rear brick walls of the house were stripped of old paint and plaster to make it clear where the old house ends and the new extension begins, and two large frameless roof windows flood the room with light.

 
Cost: £260,000 (including fees)

Cost per m²: £4,600

Design Time: 6 months
 
Build Time: 12 months

Contractor: London Renovators Ltd.

Interiors:
SEB & FIN Architects Ltd.

Photography: Chromaphotography

bottom of page